İslami HaberlerManşet

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Konya’da iş adamlarına seslendi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir dizi programlara katılmak üzere gittiği Konya’da iş adamları ile bir araya geldi.

Konya’nın ilim, irfan ve maneviyat şehri olmakla birlikte aynı zamanda dünyanın her tarafında hayırları olan bir vakıf şehri olduğunu hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bütün mazlum dünyanın size ihtiyacı var, bize ihtiyacı var. Onları düşünerek zengin olun.” dedi.

Servetin Allah’ı anmaktan alıkoymasından korkulması gerektiğini vurgulayan Başkan Görmez, “Çok çalışın ve zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun. Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun” ifadelerini kullandı.

“Yüz yıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak için, iyiliği yeryüzüne taşımak için çok daha güçlü olmalıyız, çok daha fazla çalışmalıyız” diyen Başkan Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun”

Cenab-ı Hak Yüce Kitabında ideal müminleri ve zenginleri bize tarif ederken, “Alışveriş ve ticaret onları Allah’ı zikretmekten alıkoymaz, onları namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz” buyurur. Biz Müslümanlar Türkiye’de her açıdan varlıkla imtihan ediliyoruz. Zaman zaman imtihanı kaybetmekle karşı karşıya kalıyoruz. Cenab-ı Hak, verdiği bütün nimetleri alma gücüne şüphesiz sahiptir. Hiçbir zaman şımarmamalıyız. Hiçbir zaman gevşememeliyiz. Bu yüzyıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak için, iyiliği yeryüzüne taşımak için çok daha güçlü olmalıyız. Çok daha fazla çalışmalıyız. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz Cenab-ı Hak, bereketini versin. Çok çalışın ve zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun. Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun. Zenginliğinizin, servetinizin size hükmetmesinden korkun.

“Dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerimizi de düşünerek üretin”

Servetin sizi eşinizden, çocuklarınızdan alıkoymasından çok ama çok korkun. Zengin olun ama yeter ki parayı kalbe koymayın. Çünkü kalp, Cenab-ı Allah’ın nazargahıdır. Oraya başka bir şey girmemeli. Bütün mazlum dünyanın size ihtiyacı var, bize ihtiyacı var. Onları düşünerek zengin olun. Sadece Karabağ’daki kardeşimizi değil, Balkanlar’daki kardeşimizi değil, Afrika’nın en ücra köşesinde iki asırdır sömürgeler altında inim inim inleyen Müslüman kardeşimizi de düşünerek üretin.

“Asgari ücretlerle çalıştırdığınız işçileri unutmayın”

Çevrenizdeki fakirleri, şehrinizin fakirlerini sakın unutmayın. Asgari ücretlerle çalıştırdığınız işçileri unutmayın. Her ilimizde müftülerimizle, iş adamlarımız birlikte oturup zekat ve hayır müessesini bütün dünyanın ihtiyaçlarını dikkate alarak, kendi yakınımızdan başlayarak, ‘Allah’ın muradına uygun daha nasıl müesseseleştiririz’ bunun üzerinde birlikte durmamız gerekir.

“Diyanet, bürokratik bir kurum olursa ülkemizin manevi hayatını ayakta tutması mümkün olmaz…”

Başkan Görmez, Türkiye’de yapılabilecek en büyük hatanın Diyanet İşleri Başkanlığını sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürmek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti, “Diyanet’i sıradan bürokratik bir kuruma dönüştürdüğünüz zaman, camileri de devlet dairesine, İmamları da devlet memuruna dönüştürürsünüz. Camiler devlet dairesi olursa imamlar da devlet memuru olur. Diyanet, bürokratik bir mekanizma olursa bırakın Afrika’yı, Asya’yı, dünyayı, kendi ülkemizin manevi hayatını ayakta tutması bile mümkün olmaz.”

“Dünyada İlk ezanın okunduğu yere cami…”

Kamçatka, dünyada ezanın ilk okunduğu yer. Allah’ın izniyle şimdi oraya da bir cami yapacağız. En doğuda ilk güneş ışıklarının indiği yere, ilk ezanın okunduğu yer. Sahabenin çocukları varmış orada. Veda hutbesinde Rasulullah, 100 bin sahabeye hitap ediyor. Ama 10 binin mezarı Arabistan yarımadasında. Diğer 90 binin nerede metfun olduğu belli bile değil.

Toplantıya, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Müftüsü Ali Akpınar ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top button