sünnet
- İslam Tarihi
Hz.Muhammedin Hayatı
PEYGAMBERIMIZIN DOGUMU Peygamberimiz Fil vakasından 50 gün sonra ,Rebiullevvel ayinin on ikinci Pazartesi günü,tan yeri ağarırken, Mekke`de doğdu. PEYGAMBERIMIZ DOĞDUĞUNDA…
- Dini Sözlük
Zevâid Sünnet Nedir?
1. Farzla birlikte kılınması bildirilmeyen nâfile namazlar. 2. Peygamber efendimizin ibâdet olarak değil de, âdet olarak, devâmlı yaptığı şeyler. Peygamber…
- Dini Sözlük
Takrîrî Sünnet Nedir?
Peygamber efendimizin, görüp de mâni olmadığı şeyler. (Bkz. Sünnet)
- Dini Sözlük
Sünnet Olmak Nedir?
Çocuğun sünnet derisinin çepeçevre kesilmesi. Hitân. Çocuğu sünnet ettirmek Peygamber efendimizin mühim sünnetlerindendir. İslâmiyet’in şiârı, alâmeti ve nişanıdır. Çocuğun sünnet…
- Dini Sözlük
Sünnet Nedir?
Yol, kânun, âdet. 1. Peygamber efendimizin mübârek sözleri, işleri ve görüp de mâni olmadığı şeyler. Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana…
- Dini Sözlük
Müekked Sünnet Nedir?
Kuvvetli sünnet. Peygamber efendimizin devamlı yaptıkları, pek az terkettikleri sünnet. Sabah namazının sünneti, öğlenin dört rek’atlik ilk sünneti ve iki…
- Dini Sözlük
Kitâb ve Sünnet Nedir?
Kur’ân-ı kerîm ve Peygamber efendimizin hadîs-i şerîfleri (söz, iş ve görüp de bir şey demedikleri hususlar) mânâsına olan bir terim.…
- Dini Sözlük
Kefen-i Sünnet Nedir?
Vefât eden erkek için üç, kadın için beş parça olan bez parçası. Erkek için kefen-i sünnet üç parça, yâni izâr,…
- Dini Sözlük
Gayr-ı Müekked Sünnet Nedir?
Müekked olmayan sünnet. Resûlullah efendimizin bâzan yapıp, bâzan yapmadığı ibâdet ve tâatler. (Bkz. Sünnet)
- Dini Sözlük
Ehl-i Sünnet Îtikâdı Nedir?
Peygamber efendimizin veEshâb-ı kirâmın (arkadaşlarının) ve onların yolunda bulunan İslâm âlimlerinin bildirdikleri doğru îtikâd, inanış. Ehl-i sünnet îtikâdında olmayan din…
- Dini Sözlük
Ehl-i Sünnet Âlimleri Nedir?
İnanılması lâzım olan din bilgilerini Eshâb-ı kirâmdan (Peygamber efendimizin arkadaşlarından) doğru olarak öğrenip, kitablara yazan ve Ehl-i sünnet îtikâdında olan…
- Dini Sözlük
Ehl-i Sünnet Nedir?
Îtikâdda (inanılacak şeylerde) ve yapılacak işlerde Peygamber efendimizin ve O’nun Eshâbının (arkadaşlarının) ve sonra gelen müctehid İslâm âlimlerinin yolunda bulunan…